Един от големите таланти в родния футбол Атанас Кабов навършва днес 20 години. Навръх празника играещият под наем от Левски в Царско село играч сподели пред "Спортно шоу Гонг" впечатленията си от престоя в лидера във Втора лига и призна за амбициите си да докаже класата си и при "сините."

"Пожелавам си най-вече да съм жив и здрав и най-вече много лични и професионални успехи за в бъдеще. Това е в най-краткосрочен план", заяви Кабов.

"Престоят ми в Царско село засега е положителен, тук получавам доста игрови минути, за което искам да благодаря на старши треньора. Отборът се представя на едно високо ниво, от началото на сезона записахме само победи и мисля, че заслужено сме на първата позиция. Много малко ни дели от промоция в Първа лига."

"Отборът на Царско село има много качество, има голям потенциал, с няколко подобрения в отбора нещата в Първа лига ще са доста положителни за отбора на Царско село. Конкуренцията с останалите отбори мисля, че не е чак толкова голяма, с изключение на водещите отбори. Мисля, че Царско село показва доста добро ниво във Втора лига и със сигурност ще има много положителни моменти и в Първа лига."

А вижда ли себе си в Левски? "Да се надяваме, че да. Все пак всичко зависи от мен. Никой няма да ми даде шанс в Левски като подарък. Трябва да докажа, че го заслужавам този шанс и след това, когато го получа, трябва да се възползвам по най-добрия начин, за да мога да продължи да получавам и други шансове и да продължавам да играя."

"На този етап не съм имал разговори с никой от Левски. Да се надяваме, че лятото, когато се върна на тренировките, ще покажа, че заслужавам да ми бъде даден някакъв шанс."

"Готов съм. Ако не се чувствам готов, няма смисъл да се връшам в Левски. От доста години тренирам вече с първия отбор, знам каква е обстановката и напрежението. Трябва най-вече да си спокоен психически, за да може да успееш в Левски и да не се влияеш от напрежението, което се създава в клуба", завърши Кабов.