Полузащитникът на Левски - Асен Митков, се очаква да се върне към тренировки с отбора през тази седмица и има шанс да бъде включен в състава за предстоящия първи плейофен мач, който ще бъде дербито с ЦСКА.

StartPhoto.bg
52 снимки

В последните две седмици Митков тренираше самостоятелно, като акцентът беше поставен върху работата му във фитнеса. 19-годишният играч получи контузия в началото на мача срещу Етър Велико Търново (3:0), което наложи неговата смяна с Асими Фадига. Поради травмата, Митков беше извън състава не само на „сините“, но и на младежкия национален отбор на селекционера Александър Димитров. Проблемът с коляното в началото му наложи да използва шина, а в негово отсъствие на терена за Левски се изявяваше Патрик Мислович.

Възстановяването на Митков предлага на треньора Николай Костов допълнителен вариант за средата на терена, като самият треньор подчерта значението на това. От началото на сезона, 19-годишният футболист се утвърди като ключов играч за „сините“, участвайки в 28 мача и отбелязвайки два гола.