Предстоящото дерби между ЦСКА и Левски на Националния стадион "Васил Левски" ще премине при засилени мерки за сигурност. Решено бе да има значително по-големи буферни зони между привържениците на двата отбора, а причина за това са индидентите и престрелката с ракети между  феновете по време на последните дербита. Двубоят от първия кръг на плейофната фаза е тази събота (27 април) от 16:15 часа.
 
ЦСКА информира, че с цел по-голяма безопасност на феновете ложа 8 от сектор "А" ще бъде затворена, а Левски пък съобщи, че по изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36 на Сектор "В".
 
Ето какво написаха от "Армията":
 
"Поради засилени мерки за сигурност, буферната зона между секторите "А" и "Б" ще бъде увеличена с цел по-голяма безопасност на феновете. По тази причина, ложа 8 от сектор "А" ще бъде затворена. Картодържателите от нея ще имат запазени места в блок 12, редове от 14 до 18 (включително).
 
За "червените" фенове влизането в секторите "А" и "Г", както и ВИП сектора, ще бъде възможно през входовете 18 до 26 (включително).
 
Съвместно със служителите на икономическа полиция ще има и засилените мерки за сигурност при влизане на стадиона. Те ще предвиждат двойно поставени КПП-та, с които да се предотвратят опитите за дублиране или фалшифициране на пропуски.
 
При установяване на дублиран или фалшив билет от полицията, извършителите няма да бъдат допуснати на срещата!".
 
"Сините" също излязоха с изявление в официалния си сайт:
 
"Левскари, 
 
в продажба са билетите за двубоя от 1-ия кръг на Първа шестица в Първа лига срещу „ЦСКА-София“. Мачът е на 27 април, събота от 16:15 часа на Национален стадион „Васил Левски“.
 
Цените на билетите са 10 лева за Сектор Б и 20 лева за Сектор В.
 
Пропуски за срещата се продават в официалния магазин на „ПФК Левски“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ от 10:00 до 19:14 часа, както и онлайн.
 
В събота, 27 април билети ще се продават и на касите на „Синьото“ на Национален стадион „Васил Левски“ от 10:00 часа до края на първото полувреме на двубоя.
 
По изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36 на Сектор В."