Левски ще приеме ПАОК на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, като и на двата мача от Лигата на конференциите с гръцкия гранд няма да има гостуващи фенове.

Сините и колегите им от Гърция са намерили начин хем да изтърпят наказанията си, наложени от УЕФА, хем да се презастраховат от рецидиви, до които би могло да се стигне при наличието на гостуваща агитка.

Левски е задължен да затвори един сектор за домакинството на ПАОК. Причината е наказание, наложено след един от последните мачове на отбора в Европа. През 2019 година столичани трябваше да играят без публика две домакинства – срещу Ружомберок (2:0) и АЕК (Ларнака) (0:4), заради ексцесии в предходния сезон, когато тимът отпадна безславно от люксембургския Вадуц.

Тогава УЕФА наказа сините за две срещи без публика, но при визитата на Ружомберок делегатът на УЕФА описа, че феновете на Левски са разпънали знаме, което не отговаря на протоколите на европейската централа, след което тя задължи столичния клуб в следващото домакинство да затвори цяла трибуна, който е не по-малък от 3000 човека. Срещу ПАОК това ще бъде именно сектор Г. Така Левски ще напълни „Герена“ със свои фенове, като на трибуните ще има между 12 500 и 15 000 сини фенове.

Грандът от Гърция също има наложено наказание от УЕФА. Отборът ще бъде без фенове при гостуването в София, тъй като беше санкциониран с лишаване от привърженици за следващото гостуване заради ексцесии по време на мача с Марсилия от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Отделно от това от гръцкия клуб се притесняват от рецидиви на техните фенове. Затова двата клуба са стигнали до споразумение по време на двубоите помежду им от Лигата на Конференциите да няма гостуващи агитки.

„На този етап УЕФА е определила стадион „“Георги Аспарухов“, няма да играем на Националния стадион“, заяви Стоилов след контролата със Септември.