Бившият футболист на Левски – Атанас Борносузов, коментира случващото се при "сините" и спечелената SESAME Купа на България. Той бе специален гост в „Студио Дерби”.

„От самото идване на Мъри Стоилов нещата в Левски придобиха съвсем различна посока. В последни 7-8 мача си личеше надграждането. Беше очаквано да спечелят и закономерното се случи. Съперникът на Левски нямаше никаква идея за какво е на терена. Не се виждаше, че са излезли да играят на финал, освен Турицов и Бусато. Другите не знаеха какво правят”, коментира Борносузов.

„Нямам наблюдения какво има в последно време в школата на ЦСКА. Тройката халфове на Левски е сърцето на отбора. Целият отбор на Левски е изключително компактен. Нямаше удар към младия Андреев. Миланов, Кръстев и Стефанов правят голяма разлика в мачовете. И тримата знаят как да играят футбол. Бяха по-маневрени, по-живи от халфовете на съперника, които не знаеха как да им противодействат. Не можеха да им отговорят нито на темпото, нито на техниката. Бавни, мудни.

Трябва да отчетем демографската криза, ниската раждаемост. Младите сякаш нямат амбиция да се развиват. Изглеждат ми задоволени от всичко. Не говоря за всички. Повечето им е все тая, за разлика от едно време – тогава бяхме по-амбицирани. Сега телефони, фейсбуци, инстаграми – това пречи. Отношението към процеса е различно у нас и в чужбина – оттам идва разликата. От това по-надолу няма накъде. Сега има светъл лъч с България U17”, каза още той.

„Филип Кръстев има страхотни качества. Ако той беше попаднал във Франция на треньор като Мъри, най-вероятно нещата щяха да са различни. Изключително важно за един футболист е да знае, че треньорът му има доверие. Видно е, че футболистите на Левски вярват в идеите на треньора и нещата се получават“, завърши Атанас Борносузов в „Студио Дерби“.