Ръководството на Левски вече е в напреднали преговори с четирима от играчите, чиито договори изтичат. Такива футболисти, които са на „Герена" или са собственост на сините, не липсват. С контракти до края на първенството са твърдите титуляри Живко Миланов и Мартин Райнов, както и започналият да получава все по-често доверието на Петър Хубчев Филипе Нашименто, информира „Тема спорт”.

В момента контузия лекува Станислав Костов, който през миналия сезон стана Голмайстор №1 на първенството с 24 реализирани попадения. Тези са и играчите, с които клубът държи да се обвърже по-дългосрочно. Ако обаче не успее да го направи до края на годината, то от началото на 2020-а футболистите ще могат да преговарят с други клубове, в които евентуално да преминат като свободни агенти през лятото.

Сините имат и трима преотстъпени, чийто контракти са до края на шампионата - Деян Иванов (централен защитник, Ботев Враца), Атанас Кабов (крило, Витоша Б) и Илия Димитров (централен нападател, Витоша Б). Триото ще трябва да убеди в тези тимове, че заслужава да се завърне на „Герена".

Малко по-различна е ситуацията с Милан Миятович. 32-годишният черногорски национал пристигна на „Герена" през лятото като свободен агент. Вратарят подписа със сините контракт за 1+1 години. До момента в Левски са доволни от него - факт е, че пази във всички мачове в първенството и Лига Европа. Той измести от титулярното място Николай Михайлов - син на президента в оставка на БФС Борислав Михайлов. Очаква се от клуба да задействат клаузата за удължение на контракта, въпреки че наскоро родната централа обяви, че от следващия сезон клубовете няма да имат право да взимат вратари извън ЕС.

Миятович е в "заварено положение", а освен това надали това "нововъведение" ще залегне в правилника за следващия шампионат.