Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, даде пресконференция, на която говори за свършеното от ръководството след назначаването му. Шефът на "сините" говори за казусите с Петър Хубчев и екипът му, Симеон Славчев и Насиру Мохамед. 

Антон Узунов
11 снимки

„Пресконференцията беше свикана с оглед на моето обещанието, че периодично ще се отчитаме за свършеното през даден период. Може да е месец и половина, може и два месеца. Няма да определяме точни дати. Аз се въздържах към различни теми и не съм дал интервю, за да може да се знае, че на тези пресконференции ще казваме всичко и всички ще се третират по един и същ начин", започна Ивков.

"Три са случаите, които се откроиха в правен аспект. Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговият екип. Платена и е първата вноска в срок. Сумата е притеснителна. Няма да анализирам какво се е случило в миналото, а ще ви казвам какво предприемаме за бъдещето на клуба. Сумата е разсрочена за шест месеца. Не съм щастлив от това споразумение, но беше неизбежно с оглед ситуацията в клуба. Не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остана е около 800 хил. лева. Тук са включени лихви, главници".

"Вторият случай е за футболист, който не влиза в плановете на мениджъра – Станимир Стоилов. Това е човек, който по цял ден се занимава с всичко в клуба. Споразумяхме се със Симеон Славчев. Споразумяхме се да платим заплатите до тази година и 12 хил. евро като обезщетение. Защо са били такива условията и защо се е стигнало до тук няма да коментирам. Постигнахме добро споразумение по този казус. Бях помолен от г-н Боримиров да изкажа благодарност на Славчев и екипът му за компромисите. Водихме интензивни, трудни преговори, но успяхме да приключим със случая", допълни Ивков.

"Третият случай, който се споменава е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължима сума от 395 хил. евро. Започваме преговори, но в същото време чрез позволени похвати ще направим така, че сумата да не е изискуема до края на годината, за да не влияе на лиценза на клуба. Вярвам, че ще успеем да постигнем добро споразумение. Каквото и е да то, ясни са щетите за клуба", допълни Ивков.

"Хубчев и екипът му имаха нежелание за остъпка. Аз го водех този случай, но моята концепция не беше приета. Там преговорите са водени от нашия спонсор. Не на преговарящите сега е вината за този казус. Разсрочването все пак е отстъпка. Не знам защо не направиха повече. Но съм разочарован от това. Не сме имали такъв случай дори със знайни и незнайни чужденци. Там проблемът се корени още преди раздялата. Това е един христоматиен случай за какво не трябва да правим в бъдеще. Ситуацията е такава", каза Ивков.