Българският национал Георги Йомов заяви, че не е и помислял за завръщане в Левски. Футболистът на ЦСКА се върна назад към годините, прекарани в "синия" клуб, но призна, че няма амбиции с тима от "Герена". 

"Не съм толкова навътре в нещата за трансфера от Славия. Просто ми се обадиха и ме попитаха дали съм съгласен да дойда в ЦСКА, че Славия се е съгласила за трансфера и вече всичко зависеше от мен", заяви Йомов пред "Код Спорт". 

100 снимки

Играчът на "червените" няма излишни сантименти към Левски, въпреки че е юноша на клуба, а дядо му - Тодор Барзов, е легенда за "сините". 

"Никога не съм и помислял да се връщам в Левски. Там съм бил като малък, това няма нищо общо. Той е играл за Левски, аз играя за ЦСКА. Какво коментирахме с него? Той ми каза, че за мен най-важно е да се развивам. Това е главното, което трябва да направя. И за секунда не съм се замислял да подпиша с ЦСКА. Нямам болни амбиции към Левски и не съм фен на Левски, че да съм се колебаел да направя този трансфер", призна младокът.

"Просто не ме искаха там, не ме оцениха, нямаха желание да подпишат договор с мен. Събрах си нещата и си тръгнах. Общо взето беше това. След това вече почнаха обажданията – защо съм си тръгнал? Бяхме се разбрали със Славия за тази прословута бележка, ако аз я оправя, докажа се и ме харесат в Славия, ще подпиша договор там. И така и стана."

68 снимки

Йомов отбеляза последната дузпа за Славия във финала за Купата на България срещу Левски, с която "белите" грабнаха трофея, и описа усещането като невероятно. 

"Едно от най-хубавите усещания, които съм изпитвал. Мисля, че имах сили да изтичам целия терен 10 пъти! Не може да се опише с думи. Просто беше уникално. Бях убеден, че съдбата един ден ще ми върне всичко. Смятах, че това е точно този момент. Така и стана, затова бях толкова сигурен в себе си", призна националът.