След издадените през последните 5 години няколко книги с мемоари, синята общност отново показва новаторство в областта на фен-културата в България, обръщайки се към поезията.

Със задружните усилия на Националния клуб на привържениците на Левски, неформалната група „Сини инициативи” и изобщо на цялото синьо братство, на бял свят се появява стихосбирка с поеми на известния привърженик на Левски от с. Ягода, Старозагорско, Борис Бъчваров (Боре Поета), озаглавена „Левски-Европейски”.

Тя съдържа 14 поеми, повечето от които посветени на емблематични мачове на „сините” в Европа, като двубоите с „Щутгарт”, „Рейнджърс”, „Хайдук”, „Ювентус”, „Удинезе”, „Киево”, „Марсилия”, „Лацио”, „Спортинг” и др.

Благодарение на Иво Тасков от Ултра Варна, в стихосбирката са включени и 20 страници цветни снимки, повечето от които са от личния му архив и за пръв път биват представени пред широка публика.

Според редактора и издател на книгата Милен Панайотов стиховете на Бъчваров представляват уроци по любов към синия клуб и Родината, като на всичките 118 страници от стихосбирката Боре Поета не употребява нито една нецензурна или обидна дума по адрес на когото и да било.

От стиховете му струи единствено и само обич и признателност за дарените ни от Левски емоции през всичките тези години.

Не се съмняваме, че „Левски-Европейски” ще постигне успеха на бестселъри от рода на „Ние бяхме (в) Сектор Б”, „Синята лавина” и „Синята приказка”, с които авторитеот Сектор Б положиха началото на един нов вид литература, писана от футболни фенове за футболни фенове, в която ниша, обаче, засега присъстват единствено
тези със синия цвят.

Стихосбирката ще може да си закупите от магазините на сините привърженици на бул. „Тодор Александров” 23 и ул. „Симеон” 74, магазин „Ултра Блу” на Герена, както и онлайн
на www.ultrasbooks.com.