Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов сподели мнението си за младите таланти, които в момента са в първия отбор на "сините". Той в момента е шеф на школата на отбора на стадион "Раковски", а с голяма част от момчетата дори е играл заедно в миналото. 

"Според мен, талантът на тези млади момчета е доста по-висок от това, което показват сега. Могли са да се развият много по-добре. Работата с деца сега е много по-различна. Не им е натяквано да разберат какво е Левски, как се работи във футбола и други детайли за спорта", сподели Ангелов в ефира на Diema Sport в предаването "А група токшоу".

Бившият универсален футболист на "сините" сподели и какво е естеството на работата му в школата в момента и какви методи смята да налага занапред. 

"Доста по-различна е сега моята работа, в сравнение с активния футбол. Но я върша с голяма любов и отворено сърце към всички деца. Старая се да им давам правилните насоки и отношение към футбола." 

"Сега е много по-различно, само да блесне някой и веднага го търсят и искат да го налагат. Въпросът е, че не сме конкурентни, просто футболът се развива, а работата ни с децата остава същата, не е както преди. А трудностите са много." 

"Не искам да влизам в конкретики, защото излиза, че се оплаквам. Но работата е доста специфична, трябва добър екип, организация с момчета, отдадени на футбола и вече останалото е да се работи концентрирано."

"Към днешна дата футболът стана като математиката - изпуснеш ли нещо, няма наваксване. Това трябва да се разбере в България и да се работи с младите. И това трябва да е във всички сфери."

"Трябва маниерът ни работа поне да е съразмерен с това, което се случва на Запад. Нещата не са добре. Не може един треньор да взима 1000 лв. заплата и да искаш да е някакъв суперкачествен наставник. Трябва да се промени всичко", сподели още бившият капитан на Левски. 

Ангелов сподели мнението си и за чуждестранните играчи в отбора, които играят близо четири месеца без пари. Според него, това издава страхотния им професионализъм в тази тежка ситуация. 

"Много хубави момчета, честолюбиви, играят за футбола като игра, а не за пари. Те знаят какво е професионализъм. В последните години забелязвам, че той липсва в българския футбол, докато тези момчета най-много тичат, печелят единоборства, отдават се изцяло на това, което правят." 

"Може би до голяма степен ги спасява това, че са чужденци и не четат какво говорят за тях. В момента в Левски са много хубави момчета, всички са пълни професионалисти. Всеки, ако не взима 4-5 месеца пари, ще му падне и тонус, и ритъм."

"Докато в Левски целият отбор дерзае и продължава да играе, няма разлика с времето, когато е имало пари. Вижда се сериозна група от хора, които са честолюбиви", сподели още Ангелов.