Старши треньорът на Левски Пепе Мурсия заяви, че Вечното дерби срещу ЦСКА се е решило в 5 минути. Както е известно „сините“ загубиха с 0:2, а наставникът на тима от Герена обяви, че е доволен от желанието на неговите играчи.

„Мисля, че бе равностоен мач, който се реши в 5 минути. Всичко дойде след фаула, който ни вкараха. Долен съм от желанието за игра. Осъзнавам обаче, че трябва да дадем много повече. Така или иначе трябва да мислим за следващия мач, който е събота“, започна специалистът.

„За момента сме на нивото, което очаквахме. Така или иначе знаехме, че като всички дербита, една ситуация може да реши мача. Това бе фаулът“, каза още испанецът.

„Много добре осъзнавам какво значи този мач. Участвал съм в дербита в Испания“, продължи Мурсия. „Първият гол и Касияс не може да го извади, и Буфон. По-скоро се дължи на прецизното изпълнение на Карачанаков. Мисля, че сега трябва да подкрепим играчите. Аз мисля, че това бе оптималният състав. Това бе отборът, който се раздаде до край и търсеше начин да вкара гол“.

„Исках да отворим играта, да дадем пространство, но може би си давате сметка, че е нормално да играем с такива високи топки в последните минути. Не мисля, че е имало отпускане. Знаете, че съм от скоро тук. Това е първата ми загуба от ЦСКА, надявам се да е и последната. Разбира се, ако бяхме реализирали някоя от възможностите ни, сега щяхме да говорим за други неща. Колкото до мача с Локо Пд мисля, че доминирахме там. Сега не трябва да гледаме само резултати, защото шампионатът сега започва“.

„Имах възможност да наблюдавам мачовете на ЦСКА с Литекс и със Зимбру, но това, което дава разликата е, че играчите на ЦСКА са от повече време заедно, мисля, че са от минимум една година заедно, но това не е наше извинение“.

„Аз уважавам привържениците на всеки състав, в това число и на ЦСКА“.

„Не мисля, че миналото трябва да ни тежи. Статистика трябва да се разчупва, но явно днес не се получи. Не мога да упреквам играчите не са се раздали. Всеки, който стигне до ситуация за гол, трябва да може да вкара. Все още не мога да кажа от къде ще замирише на гол“.

„Това, което сме си казали в съблекалнята, си остава там. В някои, не във всички моменти в мача, играехме по начин различен от този, които бях определил. Мисля, че през първото полувреме играхме добре. Бяхме равностойни“.

„Това, което ще опитаме сега, е да се възстановим бързо“, завърши Пепе Мурсия.