Наставникът на Левски Славиша Стоянович разкри какъв отбор иска да види в края на сезона. Той уверено обяви, че не е на "Герена" просто да отбие номера, а иска да остави диря след себе си с работата си в столичния гранд. 

"Докато имам договор, аз съм тук, но ще видим. Ако загубя някои мачове, може да приключа работата си и по-рано, не зависи това от мен, а от ръководството. Моето желание е да направя това, за което съм доведен. Не съм дошъл тук да вегетирам и да си тръгна, дошъл съм да оставя диря", заяви треньорът и разкри как са протекли разговорите му със собственика Спас Русев. 

"Условия не мога да поставям на Спас Русев. Само мога да кажа желанията си как искам да работя. Знам, че е трудно да се отреагира веднага. На 15 декември завърши първенството, на 16 декември дадох рапорта си какво иска, да се случи. Не е много направено по този въпрос, какво ще се случи, ще видим." 

"Аз се надявам да станат промените, за които се анонсира, говорих и с г-н Русев, всичко е на добър път. Сега е същото положението, както на 15 декември, а аз така не искам. Всичко трябва да се промени, трябва да правим всичко с мен начело да е по-добре и да станем по-силни. Много ми харесва да гледам колко хората обичат Левски и как подкрепят всички. Всяка минутка трябва да сме наясно с това, когато видим тези хора", заяви специалистът и коментира сложното лавиране около привличането на нови играчи и освобождаването от някои от старите. 

"Дал съм списък, ще видим всичко от играите кой ще тръгне. Всичко е важно и около финансите. Ако някой не си тръгне, няма да имаме място някой да дойде. Не можеш да имаш 38 играчи и да дойдат още четирима нови. Ясно е на кои позиции искам да има повече хора с качества."

"Сега, след като отпаднахме за Купата, важното е да сме много близо до Лудогорец. Моята цел е да изпреварим ЦСКА, това е желанието на всеки фен и на клуба. Трябва да сме спокойни, да се върнем към корените и да работим крачка по крачка. През октомври изгубихме фокус, защото мислехме за титлата, която е през май. Накрая ще видим дали сме успели в целите си", сподели Стоянович и говори за подготовката. 

"Сега е много важен период да се подготвим физически. През есента бяхме добри в този аспект. Имахме много контузени играчи, които не бяха подготвени добре, други бяха изморени. Сега аз и моят екип знаем какво искаме и каква подготовка ще направим." 

"Какъв Левски искам? Искам такъв, както беше срещу ЦСКА и общо взето в средата на полусезона. Тогава имахме самочувствие, подредени в главите, бяхме агресивни. Това е моделът, който търсим. Така трябва да изглеждаме 90 минути, а не 45-50. Левски трябва да е физически силен, защото ще е много трудно напролет, особено в плейофите", завърши специалистът.