Макар да е централен защитник, Давид Яблонски се превърна в топреализатор на Левски от началото на сезона. И това в конкуренцията на нападатели като Жуниор Мапуку и Серджиу Буш, както и звезди на световния футбол като Жорди Гомес и Габриел Обертан. 

Чехът вече има пет гола, с което погна някои от рекордите на "сините". Първият вече на практика е изравнен. Защитникът има вече общо седем гола с екипа на "сините", откакто дойде при тях през зимата. Така той се изравни с безспорния любимец на феновете Далибор Драгич като най-резултатният чуждестранен бранител в историята на клуба. 

Драгич имаше нужда от 50 мача, за да оформи това постижение, докато на Яблонски му бяха нужни по-малко от половината - само 21. Той вече се изравни и с Елин Топузаков и отново Драгич като защитници с поне 5 гола в един сезон. А до края на тази кампания има още много време. 

Рекордът за най-много голове от централен бранител на Левски в една кампания държи леендата Николай Илиев, който се разписа седем пъти в 14 срещи през сезон 1992/1993. Чехът вече е упорито по петите на един от символите на тима от "Герена".