Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отново нападна Българския футболен съюз с назначението на главния рефер за дербито с Левски. Мачът на стадион „Васил Левски” ще бъде ръководен от Владимир Вълков, който до този момент в кариерата си не е ръководил среща между „сини” и „червените”.

Пенев сподели, че според него съдията ще бъде използван като „бушон”. Той видя и конспирация при назначението на съдийския наблюдател за срещата Георги Йорданов.

„И аз и футболистите сме в прекрасно настроение, въпреки че времето може би ще наруши ритъма и динамиката на мача. Въпреки всичко сме готови. Обясних на предната пресконференция, че ние във всеки мач излизаме за победа. Така ще бъде и утре. Важни са всички резултати до края на първенството. Нашата цел и идея е да завършим”, започна брифинга си Любо Пенев.

„Нека не правим сравнения, но и в момента двата отбора притежават футболисти с качества, за да се получи добър мач и силно вярвам в това нещо.Все пак това са двата гранда на България. Мачът се очаква от много хора и всички хора е бъдат на обходимото ниво.”

„Ще играем както сме тренирали. Искаме да вкарваме  голове, искаме да бъдем по агресивният тим на терена, да диктуваме темпото. Надявам се и теренът да е в добро състояние. Не вярвам времето да повлия на фенове и да има отлив. Това не е първият мач, който ще се играе в такова време”, продължи той.

Относно контузените в състава, Пенев потвърди, че извън сметките остават Жеферсон и Лясков. „Няма да разчитам на Жеферсон и Лясков, Енрике тренира. След заниманието днес ще определя и групата. Само Жеферсон и Лясков отпадат.”

„Притеснения нямам, но нещо, което например не пасва на големия мач утре. Например съдията. Моето мнение, е че този съдия не е готов за такъв тип мач. Ако не се лъжа, той дори не е и международен съдия. Друг съдия трябваше да свири този мач. Господин Вълков, така ли? Вие знаете ли съдиите, делегата, съдийския наблюдател? Имате ли информация? Не мисля, че той е подготвен за такъв тип двубой. Мисля, че той е подготвен за бушон. Ще го рискуват и след това ще му дадат място в структурите на футболния съюз. Съдийският наблюдател е счетоводител към хлебозавод. В който хлебозавод, по някаква случайност или не, акционер е Боби Михайлов. Почти не виждам никаква връзка”, каза още Любослав Пенев.

"Налице са предпоставки за едно прекрасно и безпристрастно, професионално съдийство. И най-вероятно след това ще се даде една висока оценка. Не казвам, че това е проблем. Казвам, че начинът, по който ръководят мачовете, е проблем за българския футбол. Това искам да кажа. Те искат да изпъкват, искат да са по-важни от футболистите, по-важни от мача, по-важни от празника, който ни предстои.  Гледаме европейски мачове, турнири. Ами те хората се опитват да намалят до минимум грешките, тук става точно обратното. Няма един кръг без разправии, няма кръг без оплаквания. И то доста. Не казвам, че е проблем за ЦСКА. В никакъв случай, не искам да ми помагат, но и да не ми пречат. Искам да развиваме футбола", продължи с коментарите си за съдийството в България.

"Ние тренираме различни неща. Както ние разузнаваме, така и те разузнават нас. Ще има изненади. Това е логично, поне за мен. Ще има неща, които ще бъдат различни от последния мач, който проведохме.Това е един много специален мач. Ще се опитаме да направим всичко максимално добре. В този тип двубои не винаги най-добрия побеждава. Не искам да говоря за фаворити. Настройвам моите момчета да изпълнят задачите си и да бъдат удовлетворени от това на терена", каза още той.