Ръководството на Левски е набелязало идеален конкурент на титулярния си вратар Николай Михайлов. Според информациите от Румъния, "сините" искат да се подсилят с бившия младежки национал на Италия Мирко Пилячели. Той сега носи екипа на Университатя Крайова. 

Идването му обаче няма да е много лесно. Причината е, че той има договор с настоящия си клуб до 2022 г., а освен това има и сериозна конкуренция за подписа му. 25-годишният страж е искан от елитните тимове в родината си Парма и Каляри. 

Пилячели има доста мачове на Апенините, но предимно в Серия Б. За последно там той игра за Про Верчели, откъдето първо отиде под наем в Крайова, а после беше откупен за 300 хил. евро и подписа дългосрочен договор с Университатя. 

Левски удължи контракта си с Николай Михайлов за още две години, но му търси конкурент, тъй като засега разполага само с младите Николай Кръстев и Петър Иванов. Колкото до Пилячели, той има един мач за младежкия национален отбор на Италия през 2015 г., а преди това има общо 14 мача в различните юношески формации на "скуадра адзура".