Австрийският Рапид Виена е твърде вероятно да се раздели с няколко футболисти, за да може да си набави средства за закупуването на турския халф Юсуф Ердоган от Бурсаспор. Един от спряганите за напускане от австрийския гранд е именно Дени Алар. Нападателят, който е твърде вероятно да акостира в Левски, както писахме по-рано, е част от квинтет, който ще си тръгне от „Алианц Стейдиъм”, като с него ще бъдат продадени Томас Мург, Матео Барач, Боли Болиньоли и Деян Любичич.

Именно раздялата с петимата ще набави нужните пари в касата на виенчани за подсилването на отбора с острието на турския тим - Ердоган.

Турската медия Haberler твърди, че „зелено-белите” проявяват голям интерес към 26-годишния полузащитник, а спортният директор на Рапид Зоран Баришич лично се е заел с мисията да докара Юсуф Ердоган в австрийската столица.

Очаква се Бурсаспор да поиска около 2 милиона евро за услугите на офанзивния ляв полузащитник, като тези пари ще бъдат събрани от продажбата на изброените състезатели.

29-годишният Дени Алар реализира шест попадения за Рапид в 31 мача през изминалата кампания, сезон, който тотално бледнееше на фона предходния – 24 гола и пет асистенции в 35 мача. Договорът на футболиста е до 2022-а година, като се очаква Левски да заплати трансферна сума за играча, като според медиите в Австрия тя варира между 300 и 400 хиляди евро.