Футболистът на Левски Валери Божинов сподели, че вярва в бъдещия успех на „сините”, който феновете чакат вече в продължение на почти 10 години. Нападателят даде обширно интервю за сръбското издание „Kurir”, в което говори нашироко за финансовите проблеми в бившия си клуб Партизан.

Валери Божинов носи екипа на сръбския клуб в периода 2015-2017 година.

„Левски е голям клуб. Нещо като Звезда и Партизан в Сърбия, така са Левски и ЦСКА за България. В продължение на 10 години клубът чака титла, но няма да е лесно да вземе трона на Лудогорец, който е шампион на страната от осем години (Лудогорец е шампион на България 7 години поред – бел.ред.) поред. Вървим търпеливо, стъпка по стъпка. Сериозни хора влязоха в клуба, вярвам, че предстоят добри дни за нас”, заяви Валери Божинов за Kurir.

Според нападателя Саша Илич е единственият човек, който може да изведе Партизан от кризата. В момента сръбския клуб изпитва трудности в първенството, както и от финансов характер. Отборът се намира на 3-о място в подреждането на цели 21 точки след лидера и вечен враг – Цървена звезда.

„Саша Илич е човек, който обича Партизан. Саша Илич е синоним на Партизан. Той трябва да стане новият спортен директор на клуба, защото чета, че отборът има огромни проблеми. Надявам се, че има хора, с които Партизан ще преживее по-добри дни”, сподели Валери Божинов.