Съперникът на Ботев Пловдив във втория предварителен кръг на Лига на конференциите – АПОЕЛ Никозия, може да се подсили с българин. Не става въпрос обаче за футболист или треньор, а за най-проспериращия млад роден лекар в спортната медицина д-р Мариян Добрев, научи Gong.bg

Кипърският гранд е отправил конкретна оферта към Добрев, който е желан да оглави медицинския щаб на клуба от Острова на Афродита. Двете страни вече са провели няколко разговора и ако се стигне до положителна развръзка, то лекарят ще се присъедини към АПОЕЛ, който ще води подготовка в България. 

Д-р Мариян Добрев вече натрупа сериозен опит във футбола и спорта у нас. В момента той е лекар на отбора по художествена гимнастика, а освен това е част и от щаба на Ангел Стойков в националния тим по футбол до 19 години. 

Работил е още в ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски. По време на периода си при „сините” д-р Добрев асистира за операцията на исландския защитник Холмар Ейолфсон, както и на други футболисти, в клиниката на Рамон Кугат в Барселона, след което получи предложение от прочутия хирург за едномесечна специализация.