Георги “jorjewin” Георгиев, който игра с отбора на „Левски“, спечели четвъртото издание на официалното електронно първенство по футбол на България eFirst League 2023/24. Шампионатът се проведе на играта EA SPORTS FC™ 24 и завърши днес с безапелационнен успех на “jorjewin” във финала с 3:0 (7:2, 3:0, 3:2) над Иван „DrLazarov“ Лазаров, който се състезаваше с тима на „Ботев Враца“. В полуфинала Георгиев отстрани и Венцислав „Ventsislav“ Караусов с „Арда“ с 2:0 (8:4, 1:1 и победа с дузпи).

jorjewin

“jorjewin” е единственият състезател с призово класиране в тройката и в четирите издания на eFirst League. През сезон 2021/22 той загуби във финала от победителя в предишните два сезона Иван “DrNightWatch” Чуров. В другите две издания на турнира завърши на трето място.

В основния сезон на тазгодишното официално първенство по електронен футбол на България се включиха шестнадесетте най-добри играчи на EA SPORTS FC™ 24 в страната. Те бяха разделени в 4 групи, като първите двама от всяка група се класираха за четвъртфиналите.

В двубоя за третото място днес „Ventsislav“ надигра с 2:0 (4:3, 2:1) Иван „FUTVM_Ivan“ Маврудиев, който игра с „Етър“. Шампионът в eFirst League “jorjewin” спечели 2500 лева от наградния фонд на турнира, а неговият подгласник получи 1250 лева. Третият и четвъртият взеха съответно 750 и 500 лева.

Със спечелването на шампионската титла в eFirst League 2023/24 Георги Георгиев се класира за участие в груповата фаза на eChampions League, която ще се проведе на 11 и 12 май. Топ 24 от всички участници ще продължат в следващата фаза на 18 и 19 май. “jorjewin” получи правото да участва и в EA SPORTS FC Pro плей инс, в които най-добрите 8 състезатели се класират за EA SPORTS FC Pro световния шампионат.

Официалното електронно първенство по футбол се провежда благодарение на партньорството между българската футболна централа и компаниите Sports Management Bulgaria и Key Events and Communication.