Безпрецедентен случай в българския футбол. Мачът Левски - Черно море беше забавен с 13 минути заради протест на около 20 от фенове на "сините".

Част от привържениците на "сините", които са против управлението на собственика Наско Сираков, застанаха в очертанията на едната врата на терена на "Георги Аспарухов" и издигнаха еднозначен транспарант „Сираков – вън.“

Феновете, разположени, вътре в мрежата на вратата пред Сектор Б, първоначално обявиха, че това ще е техният протест и няма да напуснат зоната. Все пак с помощта на полицията те промениха решението си. 

При феновете отидоха стражът на Левски Николай Михайлов, както и изпълнителният директор на клуба - Даниел Боримиров. Те се опитаха да убедят феновете да напуснат терена и мачът да започне. Протестиращите 15-20 привърженика обаче бяха категорични в началото на преговорите, че няма да напуснат терена, защото искат треньора Николай Костов да бъде отстранен. 

След около 11-12 минути на стадиона се появиха полицаи. 

20 снимки

Въпреки униформените на терена, опитите всичко да се размине мирно и само чрез преговори, продължи. 

12 минути след уречения час за началото на срещата, полицията, без да използва насилие, само с думи и устни предупреждения, успя да изведе мирно протестиращите фенове.

В крайна сметка, двубоят от 32-ия кръг на efbet Лига започна с 13-минутно забавяне. 

Сред протестиращите бяха Димитър Костадинов и популярният фен на Левски Петър Димитров. 

Мажоритарният собственик Наско Сираков стана свидетел на всичко случващо се, заел мястото си в ложата на стадиона.