Легендата на Левски Емил Велев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на „сините“ с Черно море днес. Той коментира и решението Николай Костов да бъде оставен начело на тима до края на сезона.

„Мисля, че на „Георги Аспарухов“ ще успеем да победим Черно море. Рядко се случва другия отбор да вземе точки на „Герена“. Пред нашата публика футболистите дават максимума от себе си и вероятно са наясно за какво играят. Почти винаги побеждават, а и след грешната стъпка на Локо Пд, вчера сме задължени да вземем трите точки срещу „моряците“, за да си запазим шансовете за класиране в Европа.

Не вярвам, че Лудогорец ще изпуснат Купата на България, а това означа, че четвъртото място дава право на бараж. Ботев Пловдив за мен нямат класата да победят Лудогорец на финала. Там си правят експерименти и в отбора имат футболисти със спорни качества и се опитват след това да ги продадат. Това е тяхната идея. Тук никой не го споменава, но това си е тяхна стратегия. Има някои играчи с добри качества като Ивелин Попов и Николай Минков, които не знам какво правят там. Те трябва да играят в по-добри отбори“, заяви Велев.

„За мен беше вярно решението на ръководството да остави начело на отбора Николай Костов. Говори се, че Станислав Генчев може да поеме Левски, но си има ръководство, което да прецени кой треньор е подходящ за тима. До края на сезона трябва да се избистри този казус. Не мога да кажа дали трябва чуждестранен треньор или българин. Зависи кой е чужденецът. Ако е някой световно неизвестен, няма смисъл. Малко са българите, които да са левскари и да поемат отбора в този момент – освен мен и още няколко. Колкото до селекцията, мога да кажа, че има нужда от играчи на всяка позиция”, каза още Велев