Анализаторът на DIEMA SPORT Йордан Господинов коментира ситуацията около треньора на Левски Николай Костов, засягайки темата за професията като цяло.

Наставникът на „сините“ беше изключително разочарован от всичко случващо се, изразявайки го с много емоционални думи след равенството 0:0 на „Георги Аспарухов“. Договорът на Костов няма да бъде подновен и той ще напусне клуба след края на кампанията.

„Гледах Ники Костов и наистина е тъжно, защото той е отговорен човек, професионалист, за хората, които следят тази тема, знаят той как работи. В много от случаите обаче, даваш всичко от себе си и резултатите не са това, което ти си очаквал или което са очаквали от теб. Много често се случва това в треньорската професия. Това не те прави слаб треньор. Лошо е, когато се усещаш недооценен. Но когато си треньор на големите отбори, много често се получава това. Беше ми жал да слушам интервюто на Николай Костов, защото се усеща горчивината, която е останала в него“, сподели Данчо Господинов в студиото на DIEMA SPORT.

Костов с огорчение: Провал, виновникът е посочен и поема отговорността

„Много е неприятно, когато виждаш човек, който си тръгва от „Герена“ недооценен. Като част от треньорската професия, мога да кажа, че много често се случва, отиваш, работиш и не се получават тези резултати, които си очаквал. Остава тази горчивина у треньора. Това е част от нашата професия. Част от нашия живот“, допълни още Господинов.

„Хората нямат представа каква е една нощ на треньор, след мач, в който не са се получили нещата. И какво е да не заспиш, ставаш отново сутринта и пак започваш с въпросите какво да промениш. Хората нямат представа на какъв огромен психологически стрес е поставен треньорът в съвременния футбол. Неслучайно, това е в топ 3 на професиите, които причиняват най-голям стрес на хората, които ги упражняват“, сподели още Йордан Господинов.

След мача с Черно море на „Герена“ Николай Костов сподели: „Аз съм заложник на тази игра. Обявена е вече провалена година, посочен е виновникът и той си е поел отговорността.“