Словашкият Ружомберок планира да излезе с 19-годишен вратар за тазвечершния двубой срещу Левски от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Става дума за юношата на клуба Иван Крайчирик.

Треньорът на „розите” Ян Хаспра няма особен избор по този въпрос, тъй като 26-годишният титуляр Матуш Мачик е контузен. Специалистът обаче не пожела да разкрие останалата част от титулярите, на които ще заложи довечера.

Левски излиза срещу Ружомберок на словашка земя от 19,30 часа тази вечер, а срещата можете да проследите минута по минута в GONG.BG, а също и чрез прякото излъчване в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„За хората, които следят събитията в нашия клуб, това (титулярното място на Крайчирик – б.р.) няма да бъде изненада”, коментира Хаспра, който няма да може да разчита също и на Филип Твардзик и Матей Кохан.

„Чувството преди мача е нормално, не усещам никаква нервност. Работя като треньор вече доста време. Това ще е просто поредният двубой, но, разбира се, той е различен от предишния. Това че допреди месец водех тим от трета дивизия, а сега съперник ще ми бъде Левски София, е една коварна разлика, но и нов опит. Щом са ме хвърлили във водата, значи трябва да плувам.”

„Левски е опитен, сплотен и висококачествен тим, който умее добре да играе в защита. Играчите им избягват да губят топката, а също са и креативни. Тимът играе заедно от доста време, вътре футболистите се познават един друг”, добави Хаспра.