Бившият централен нападател и треньор на Левски Михаил Вълчев анализира представянето на тима в дербито с Лудогорец. Той заяви, че в нападение "сините" са се представили много слабо срещу шампиона и смята, че ако ръководството не извади средства за привличането на няколко наистина качествени играчи, то разликата с разградчани няма да бъде намалена.

"Не видях чак такова осезаемо превъзходство на Лудогорец, но все пак пролича по-голямата класа на този тим. Домакините се възползваха от две неправилни заставания на "синята" защита и решиха всичко. Те имаха ясна идея какво да правят. Разиграваха си добре топката, но това бе очаквано."

"Отделно от това затвориха пространствата около линиите. Направиха така, че Паулиньо и Станислав Иванов да играят слабо и си решиха проблемите. Така Робърта остана изолиран и като цяло нападението на Левски бе слабо. Холандецът се пораздвижи едва когато отиде на фланга. Дени Алар пък с нищо не помогна."

"Като прибавим и липсата на идеи от по-задна позиция, ще видим и защо се стигна до загубата. Ще отбележа, че вратарят Милан Миятович пази стабилно - не допуска големи грешки, но и не прави големи спасявания, такива, с които да ти извади мача."

"Четири точки не са много, нивата е дълга. Но през зимата трябват класни футболисти. Да, в момента Левски единствен е по-близо до Лудогорец, но дистанцията няма да бъде скъсена просто хей така. Не се ли хвърлят пари за двама-трима класни играчи, няма да стане."

"В Левски повечето са свободни агенти или такива, които първо лекуват няколко месеца, а после ги чакат да се аклиматизират. Няма ли последователност в селекцията, няма да има и силен отбор", каза Вълчев пред "Тема спорт".