Треньорът Емил Велев, извел Левски до последната шампионска титла (през 2009 година), обяви в интервю за Блиц, че е готов да се завърне на "Герена" и да помогне на любимия клуб в изключително тежката ситуация. Кокала коментира, че ще бъде грешка, ако ръководството на "сините" заложи на чужденец. 

- Г-н Велев, Левски отново си търси треньор и няма как името ви да не изплува на преден план. Готов ли сте да оглавите отбора?

- Разбира се, че бих помогнал на Левски. Но никой не ме е търсил към момента. А и в интерес на истината не очаквам. Досега никой от ръководството не ме е търсил. Иначе преди вас ми се обади Емил Спасов и ме попита дали вече не съм на "Герена".

- Възможно ли е да се появите там по-късно днес или утре?

- Това го решава Сираков. Казвам ви истината - не ми е звънял до този момент. Аз мога да помогна на Левски, и то много бих помогнал. 

- Кога за последно разговаряхте със Сираков?

- Преди няколко месеца, преди да вземе акциите. Помните, че тогава легендите и ветераните подкрепихме идеята Божков да връчи акциите на Сираков. Това беше логичното решение. И бяхме радостни, че той ги взе и стана собственик. Всички ветерани се обединихме около тази идея. Виждаме обаче колко му е трудно, липсват спонсори. Може би Сираков трябваше да има по-добри помощници около себе си, да не пада тежестта единствено и само върху него. 

- Да разбираме, че ще приемете да се върнете, ако ви предложи? 

- Казах ви, че много мога да помогна. Аз мечтите си в Левски съм ги сбъднал отдавна. Първо като юноша, после като футболист в представителния отбор, след това и 6-7 години помощник на Мъри Стоилов, после и като старши треньор. Постигнал съм много. Ако на "Герена" имат нужда от мен - знаят ми телефона. Винаги отговарям на обажданията. А вече как ще станат нещата, е друг въпрос, въпрос на преговори. 

- Нещата на терена обаче не се получават напоследък. Какво е вашето обяснение за слабото представяне на Левски?

- Определено не се случват нещата, но за мен по-правилното в момента е да не се приема оставката на Георги Тодоров. А и трябва да се спре с това непрекъснато говорене, че нямало футболисти, че братята Цоневи били контузени и нямало кой да играе... Въпросът тук е как ги подготвяш наличните футболисти за дадения мач.

Ако съм на мястото на Сираков, няма да позволя на Георги Тодоров да си тръгне точно сега. Ако си тръгне, ще се изпадне в безтегловност. Сега не е удачният момент да се търси треньор. Четох за Славиша Стоянович, че искали да го връщат. Защо? Та той дори не познава юношите на Левски. А и ще иска да си доведе свой екип. Редно е да се заложи на българин, а не на чужденец. 

- Липсва ли Станислав Иванов на отбора? Виждаме как е ваден от групата за мачовете заради проваления му трансфер в Германия. Одобрявате ли това решение?

- Категорично не и ще обясня защо. Ако аз бях треньор, щях да държа да играе. За мен едно наказание не е да не играеш, а да провеждаш двойно по-дълги тренировки от съотборниците си и в мачовете да играеш непрекъснато - 90 минути без смяна. Това ще е по-ефективно наказание, ако наистина Станислав Иванов заслужава такова.

- Казвате, че Емил Спасов ви се е обадил преди малко. Коментирате ли ситуацията в Левски и с други ветерани? 

- Непрекъснато. Всички ни боли за случващото се. Това е Левски! Не може който те хване, да те бие! Не може само футбоолистите да са виновни, или само треньора. Да, най-лесното сега е да смениш треньора. Има играчи, не бива да се говори, че нямало футболисти. А и зная много добре какви пари получават. Десет хиляди лева не е малка заплата. Дори е много, според резултатите и играта, които показват. Аз ако съм треньор, много трудно бих се съгласил да им се дават подобни високи заплати. 

- Кога за последно бяхте на "Герена"?

- От срещата с Локомотив (Пловдив) за Купата на България. 

- Изведохте Левски до титлата 2009 година и до ден-днешен клубът е без трофей. Как бихте отговорили на тези, които твърдят, че над отбора тегне прокоба?

- За пореден път ще заявя, че няма прокоба! Продължавам да твърдя, че тогава бях неправилно освободен. Може един ден пътищата ми с Левски отново да се съберат. Никога не бих казал "не" на Левски. През годините съм доказал, че не изневерявам на клуба - не съм бил нито в ЦСКА, нито в Ботев (Пловдив)... Мога да се похваля с доста добри резултати - шампион с Левски, финали за Купата с Локомотив (Пловдив), Славия и Монтана.