Бившият вратар на ЦСКА - Ивайло Петров-Пифа, който е юноша на Левски, смята, че предстоящото дерби ще бъде спечелено от отбора, който покаже по-здрава психика.
 
"Дано стане един хубав мач. Всичко в това дерби опира до психиката на футболистите. Видяхме, че срещу Черно море отборът на ЦСКА влезе малко плахо. Като че ли излезе на терена, за да не загуби този двубой, а не да го спечели. Това трябва да се промени при играчите на ЦСКА. Всеки футболист на този отбор трябва да има манталитет на победител и твърда психика. Ако покажат това на терена срещу Левски, ще победят. Но честно казано, това не го виждам в последните няколко мача. Психиката на играчите не е на нужното ниво. Не са постоянни. В един мач играят добре, а в друг - не. В една среща играят силно и печелят, а после изиграват няколко посредствени мача и в някои от тях дори не излизат победители, а победени. Върху това трябва да се работи. Това го има от няколко години.
 
В дербито този отбор, който е с по-здрава психика, ще победи! 20% е талант и 80% е психика! Този мач е много по-различен от всички останали. От една страна беше добре, че паузата дойде точно сега, но от друга страна не е. Това е дерби и дори и да не си в оптимална форма, трябва да излезеш и да се раздадеш от първата до последната минута. В тези мачове се играе така. Всичко е психика. Дори и да не съм в оптимална форма, нищо не може да ми попречи да се боря до края за победата.
 
Като цяло очаквам да видим пълни трибуни и една невероятна атмосфера, каквато подобава за такова дерби. Надявам се ЦСКА да победи с воля, хъс, желание и характер. Класирането не е от значение. Ще бъда на стадиона и ще подкрепя момчетата и Александър Томаш. Радващо е, че времето ще е хубаво и стадионът ще е пълен. Какво повече му трябва на един футболист? Нищо! Всеки спортист се готви и чака тези моменти с нетърпение", заяви пред "Мач Телеграф" бившият вратар на ЦСКА.

подкрепя българския спорт