Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров бе гост в подкаста на клубната телевизия - „Гласът на Левски“. Боримиров заяви, че отговорността по какъв път върви клубът, е негова, разкри и очакванията си от предстоящото дерби с ЦСКА в събота.
 
„Настроението в отбора е приповдигнато. Всички футболисти очакват мача с нетърпение. За някои от новите ще бъде първо дерби. Всеки от тях очаква с нетърпение не само да играе в този мач, а и да победим. Целта ни е и да спрем „войната“ по стадионите. Тези срещи трябва да се превръщат в нещо хубаво за феновете, а не във война. Недопустимо е да се изстрелват сигнални ракети в света, в който живеем. Идеята беше да седнем двата клуба с нашите привърженици и да кажем, че няма да има сигнални ракети и хората ще бъдат в безопасност.
 
Надявам се този мач, а и следващите между двата клуба, да преминат мирно и тихо. Всеки един от феновете осъзнава опасността от това да бъде ударен от сигнална ракета. Ще бъде добре да го разберат това нещо и могат да се намалят буферните зони, което ще помогне да има повече хора на дербито.
 
Спомням си паметната победа от 1994 година със 7:1, три дни по-късно се роди първото ми дете – дъщеря ми Джулия. На 13 май 1998 година имахме забележителна победа с 5:0 над ЦСКА, тогава се роди синът ми Алекс. Двете ми деца са родени покрай паметни дати за нашия любим отбор. В кариерата си имам два мача с два гола срещу ЦСКА.
 
За мен всеки мач на Левски срещу ЦСКА има значение. И то когато побеждаваш, винаги е добре. Когато губиш, не е добре. Когато си поставяме високи цели, като участие в евротурнирите и дай Боже, да се опитаме до последно да дишаме във врата на Лудогорец, минава през една такава победа. Всеки, който защитава цветовете на Левски, трябва да знае, че в нашия клуб винаги се играе за победа.
 
Аз ще си позволя да дам оценка след края на шампионата, защото го разглеждам като един маратон. Имахме добър старт, надявам се да продължим с добрите игри и да зарадваме нашите привърженици с така чаканата титла. В Левски винаги е имало напрежение. Когато дойдеш в Левски, трябва да играеш във всеки мач за победа. Новите футболисти трябва да се обиграят и да осъзнаят изискванията на Станислав Генчев. Ще ни трябва малко повече време да усъвършенстваме новата схема на игра. Това цялото нещо изисква време, но ако бъдем упорити и всеотдайни в тренировките и мачове, успехите ще дойдат. Моя е отговорността по какъв път върви Левски.
 
Искам да се поклоня пред феновете на Левски, защото без тяхната подкрепа Левски нямаше да е това, което е в момента. Мога да им обещая, че ще бъда всеотдаен в работата си, за да може в края на сезона Левски да е на място, което ще му позволявава да играе в евротурнирите“, заяви Даниел Боримиров.
 
Какво още каза той за своята кариера в Левски, националния отбор и в Германия - гледайте във видеото
 
 

подкрепя българския спорт