Предводителят на Левски – Станислав Генчев, остана много доволен от успеха с 4:0 в контролната среща с Хебър Пазарджик. Младият треньор отличи старанието на всички футболисти в проверката и се зарадва от двата гола и завръщането в игра на Илиян Стефанов.

Роденият в Дряново специалист призна, че отборът му вече има идея как да се подходи срещу ЦСКА в дербито следващия уикенд, но му е нужна още информация за неговия отбор и „червените“.

„Най-важното е футболистите да не губят ритъм и да поддържат форма. Това, което исках, беше да се изразходят физически. Всеки път искам да напредват. Днес вложиха старание, вкарахме четири гола, три греди уцелихме. В защита допуснахме грешки, но в рамките на нормалното“, започна Генчев.

startphoto.bg
29 снимки

„Илиян нямаше как по-добре да се завърне. Здрав е, но има какво да наваксва. От седмица за седмица подобрява формата си, което е добре за нас, тъй като имаме още опции в атака“.

„От всички футболисти съм доволен днес и как подходиха към мача. Казах им, че не трябва да правят разлика от официален с приятелски мач. За старание и желание – от всички съм доволен. Много зависи какво ще е становището на лекарите за Стефанов. Той отсъства дълго и не се знае кога ще може напълно да разчитаме на него. Той е добре и физически. Игрово му трябват няколко мача, но за мен е добре, че се завърна в отбора“, продължи той.

„Никога не правя генерални изводи от един мач. Всичко това, което сме изиграли в предишните мачове, когато го анализираме, тогава правим генерални оценки какво трябва да подобряваме в играта. Имаме идея как да подходим с ЦСКА, но искаме още информация, за да излезем победители. Лима и Митков умишлено ги оставихме по едно полувреме. Те са след контузия и не искахме да се трупа умора при тях. Тренираха и цялата седмица. Двамата са много добре и със сигурност ще бъдат в групата с ЦСКА. Бала и Келиан ги предпазихме, тъй като имат леки проблеми“, завърши Станислав Генчев.

подкрепя българския спорт