Валери Божинов, който не е получавал четири месеца заплата в Пескара, дари 19 140 лева на Левски в борбата на клуба за оцеляване. В изказване пред NOVA Валери Божинов похвали работата и методите на собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, давайки го за пример пред другите отбори в България. Божинов призна, че иска да види във всеки един отбор у нас да се работи така, както се върши работа на "Хювефарма Арена".

„Това, което видях от феновете на Левски, е невероятно. След като те го направиха, мога и аз да го направя. Щом Наско Сираков е поел отговорността и е сложил името си, значи има план. Той ще е в полза на Левски”, каза Божинов пред NOVA.

„Аз бих искал да има доста хора като господин Домусчиев. Той тръгна от нищо и направи нещо с отбора на Лудогорец. Бизнесмен е, инвестира, прави бази, стадиони. Искам да виждам такива хора във всички отбори с история в България”, каза нападателят.

„Доколкото знам, Живко Миланов е говорил с отбора, обяснил е ситуацията. И аз не съм взимал четири месеца заплата. В Пескар има море – морето е синьо”, завърши Валери Божинов.