Нападателят на Крумовград Александр Колев сподели добри думи за своя треньор Станислав Генчев и дори му пожела, ако това е неговото желание, да поеме Левски от лятото. Подобни информации, че специалистът ще поеме "сините" витаят в медийното пространство.  

Футболистът беше избран за Играч №1 на 32-ия кръг в efbet Лига в анкетата на Пресклуб България сред футболните треньори. За двата си гола при победата на Крумовград над Локомотив Пд с 4:1 Колев получи 7 гласа от участвалите в анкетата 19 треньори, Себастиан Вия (Берое) има 5 гласа, Квадво Дуа (Лудогорец) е с 4 гласа, Антон Недялков (Лудогорец) получи 2 гласа, а Иван Дюлгеров (Черно море) е с 1 глас.

Алекс Колев благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че първоначално целта е била отборът да се спаси от изпадане.

„Тръгнахме добре, после малко имаше спад на резултатите, дойде смяната на треньора съвсем навреме. Целта се промени и искахме да влезем в групата между 7-мо и 10-то място и да пробваме да играем в Европа, след това целите се вдигнаха още, влязохме в първата шестица и засега всичко се получава добре“, започна Колев за сайта на пресклуба.

„Колективът е на доста добро ниво. Играл съм със Серкан Юсеин, с повечето българи в тима  се познаваме. Добре е, че чужденците не са „нагли“, а са добри момчета, които искат да се сплотят с колектива. Ако има такива, които се мислят за звезди, бързо ги „приземяваме“. Имаме добър колектив. Промяната се дължи на смяната на треньора. Не искам да говоря лошо за предишния треньор, но бяхме зациклили, играхме скучно. Смяната дойде навреме. Вече имаме 11 мача без загуба, което е добро постижение. Това е плод на цялата работа на отбора през годината. С добрата игра и резултати повишихме  интереса към наши футболисти и старши треньора. Победихме сериозни отбори. Всеки един от нас играе много добре. Спазваме указанията на треньора. Имаме свобода. Когато имаш свобода от треньора, можеш да се разгърнеш. Има постоянно шеги и закачки, пращаме си колажи“, сподели нападателят.

„Със сигурност Станислав Генчев е много сериозен човек, който иска да се развива и учи. Доколкото разбирам, в Ботев Пловдив не са му дали спортно-техническата власт. При нас я получи. Доста е лошо, когато треньор не я получава. Пожелавам му, ако иска да отиде в Левски, да се случи. Отборът ще играе хубав футбол.  Той дава свобода на футболистите, което е добре“, заяви Колев.

За информацията, че има интерес от столичен отбор към него, той отговори:

 „Ясно е за кой столичен отбор става дума. Има интерес, но аз съм футболист на Крумовград. Има още три мача до края на първенството. Искам да  мисля само за футбол. Имам агент, който ще се погрижи за нещата. Но категорично искам да продължа да играя футбол“.

На въпрос дали като Лука Модрич иска да играе до 38 години, той каза:

„Не искам  да сравняваме Реал Мадрид с България… Там нивото няма какво да го коментираме. Чувствам се в разцвета на силите си. Това е възрастта, на която един футболист се чувства най-добре. По-бавно се възстановявам, но се чувствам добре и не съм мислил за спиране. Лично за себе си като мотивация съм си поставил за цел да съм голмайстор на първенството. Желая го, но най-важното е да побеждаваме. В последния мач имах шанс фронтално да стрелям, но подадох на Димитър Тонев да вкара на Локомотив Пловдив, защото е ботевист. Играя за отбора“, подчерта Александър Колев

Като бивш футболист на Ботев Пловдив, пожела успех на „канарчетата“ във финала за Sesame Купа на България срещу Лудогорец тази вечер.

 „Предпочитам Ботев да победи. Имат много добър треньор, поздравявам го. Не е спряло да вали дъжд, ще е тежък терен. Нека по-добрият да вдигне Купата.“

Накрая Колев заяви, че  се надява жителите на Крумовград  да могат да гледат любимия си клуб в града.

„Със сигурност хората в Крумовград заслужават да имат стадион. Правим организация няколко човека да отидем в Крумовград, защото никога не сме били там. От турска фирма са били в града и са направили проект за строеж на стадиона. Следващият  сезон пак ще играем в Пловдив, но се  надявам до една година стадионът в Крумовград да бъде готов. Доколкото знам, когато отборът е играл  във Втора лига, на мач са ходили по 2000 – 2500  човека на мач“, което не е малко за град с около 15 000 жители, заключи нападателят.