Доскорошният халф на Локомотив София Орлин Старокин проведе среща на „Герена“, научи Гонг. Той е вариант за ново попълнение на Левски, макар това все още да не е сигурен трансфер.

Полузащитникът, както повечето родни футболисти, предпочита трансфер извън страната. 28-годишният футболист напусна „Герена“ миналото лято, когато подписа с Иртиш Павлодар. След кратък престой в Казахстан той се завърна в България и носи екипа на Локомотив София.

Старокин помогна на „железничарите“ да вземат бронзовите медали, но отборът остана без лиценз, а неговият договор изтече.

За Левски Старокин записа 71 мача в А група, а преди това игра бургаските Нефтохимик и Черноморец. Левски търси нови попълнения, а в момента се разделя с част от своите налични футболисти.

Приоритет за Георги Иванов и Стойчо Стоев е да бъдат запазени част от основните футболисти. На този етап най-важни са Прохазка и Аниете, защото техните контракти изтичат. Най-вероятно Левски ще чака отговор от Старокин до около 20 юни. В този период футболистът ще се ослушва за интерес от чужбина.