Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, където коментира пропадналата среща с Милан на 11 август. Шефът на „Герена“ обяви, че до петък (3 август) „сините“ очакват отговор от организаторите и от „росонерите“ дали приятелският мач в чест на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов ще се състои на друга дата.

Припомняме, че във вторник следобед европейският гранд обяви, че заради „технически промени“ в програмата, двубоят няма да може да се случи в уречения ден. От Милан оставиха открита възможността за пренасрочване на срещата.

Междувременно стана ясно, че 11 август „росонерите“ ще мерят сили с действащия европейски клубен шампион Реал Мадрид за трофея „Сантиаго Бернабеу“

„Съгласен съм с вас, че новината е изключително неприятна за нас и нашите фенове. Защо се е случило това – ние получихме официален имейл от пресслужбата на Милан, съпроводен след това и с официално съобщение, което малко след това излезе на официалния им сайт, че на същата дата ще играят с Реал Мадрид“, започна Иванов.

75 години Гунди

„Ще ми позволите да обясня и предисторията - как се стигна до мача за Милан въобще, защото е важно да се внесе яснота в цялата история. Ние още в началото на годината бяхме подложени на силен интерес от страна нашите фенове, за това клубът да се включи в организиране на мероприятие, което е свързано с организиране на събитие посветено на 75-годишнината от рождението на Гунди. Идеята бе клубът да направи голям мач с голям европейски отбор, за да се почете тази дата (бел. авт. 4 май). Разбира се, организацията на такъв мач предполага и влагане на голям финансов ресурс. По-големите отбори имат и претенции. Затова предложението, което получихме от Moko Solution през април за мач с Бока Хуниорс бе прието от клуба, тъй като то отговаряше на изискванията. Позволяваше ни да организираме такъв двубой и самото име бе голямо. В началото на юли месец се получи информация, че мачът няма да се проведе, тогава се появи опцията за среща с Милан. От страна на клуба, нов договор с фирмата организатор подписахме на 19 юли, когато нашият клуб бе отпаднал от участие в Лига Европа, защото 11 август бе дата между първия и втория мач от третия кръг на Лига Европа. Така че, за нас щеше да е невъзможно да участваме в такъв мач, ако се бяхме класирали напред в Лига Европа. Така се стигна до вчерашното съобщение. Сега остава какво клубът смята да прави в тази ситуация“, продължи ръководителят.

„Очевидно обстоятелствата ни заставят да вземем една доста ясна позиция – да има яснота за нашите фенове какво се случва, защото след отлагането на един мач и пропадането на втори, остава доста лошо усещане, свързано с това мероприятие. Вчера поискахме писмени обяснения. Днес получихме такива. В тях пише, че те (организаторите) са изпълнили договора си с Милан, но отборът не е дошъл. За нас това не работи. Появи се информацията от тяхна страна, че има желание да се организира нов мач за нова дата“.

Красимир Иванов

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Мисля, че днес в прессъобщение видях, че е споменато ден-два до изясняване на тази ситуация. За нас това предполага подписване на нов, трети договор със същия организатор. Ние имаме договор с тях само за 11 август. Ще търсим ясен отговор до петък (3 август) тази седмица. При липса на такъв, пожелателният ефект ще остане такъв. При липса на конкретика при такива обстоятелства, не бива да въвеждаме хората в продължаващо заблуждение, че такова събитие ще се случи. Ние ще искаме директно потвърждение от Милан, че такова събитие ще се състои и те поемат ангажимент за участие. Иначе оставаме заложници на обстоятелства. Те ни задължават да поемем ясен ангажимент към нашите привърженици, че клубът участва в организацията на такъв мач и е отговорен за това, което ще се случи занапред“, сподели още Иванов.

„От наша гледна точка петък е крайният срок, до който трябва да имаме ясна информация от страна на организатора и Милан. Иначе ние ще бъдем принудени да търсим правата си за финансова компенсация спрямо договора ни с организатора“.

„Моралните поражения са доста сериозни и не може да ги сравняваме с финансовите в случая, защото за нас възможността да играем мач с Милан бе по-скоро възможност да почетем името на Георги Аспарухов, а не да реализираме печалба. За нас това е важното и ние трябва да търсим решения в бъдеще в рамките на тази календарна година за организиране на събитие, свързано със същия повод“, коментира за финал Иванов.

Още по темата: 

Организаторите на "75 години Георги Аспарухов" с изявление 

Левски настоява за разяснения от организаторите на мача с Милан

Милан смени Левски с Реал Мадрид за 11 август

Търсят нова така за Левски - Милан, мачът няма да е на 11 август