В отговор на поисканото разяснение от страна на Левски във връзка с последните събития около "75 години Георги Аспарухов", организаторите от Moko Solution излязоха с официално изявление.

Публикуваме изявлението без редакторска намеса:

Поради независещи от нас причини, а именно смяната на собствеността в АК Милан, смяната на всички ръководни длъжностни лица, както и смяната на спортно-техническото ръководство на клуба, бяхме уведомени, че се налага спешна промяна за реализиране на уговореният между трите страни футболен мач в чест на 75 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди.

АК Милан, позовавайки се на съществуващ, подписан и спазен от страна на организатора (в наше лице) договор между нас като организатор и дружеството АК Милан, пое пълната отговорност за съгласуване на нова дата в най-кратки срокове, съобразявайки се с програмата на ПФК Левски, както чрез официален имейл към организатора (в наше лице), така и чрез изпращането на официален прес релийз от прес службата на АК Милан към всички Български медии, което прилагаме в копие.

източник: AC Milan SpA

Ние, като организатор на събитието, осъзнаваме отговорността, която носим, и имаме желанието да реализираме събитието и поетите от нас ангажименти в най-кратки срокове и в удобна за ПФК Левски дата.

Ние, като организатор на събитието "75 години Георги Аспарухов - Гунди", носим пълната морална и юридическа отговорност, както пред ПФК Левски, пред милионите привърженици на клуба, така и пред семейството на Георги Аспарухов - Гунди. Оставаме с надеждата, че ПФК Левски ще ни предостави възможността да реализираме това паметно събитие в чест на синята легенда.

Търсят нова дата за Левски - Милан, мачът няма да е на 11 август

Левски настоява за разяснения от организаторите на мача с Милан

Милан смени Левски с Реал Мадрид за 11 август