Ръководството на Левски излезе в официална позиция, след като стана ясно, че предвиденият мач-спектакъл с Милан на 11 август няма да се състои на въпросния ден. „Сините“ настояха за разяснения от страна фирмата-организатор Moko Solution, като обявиха, че когато има повече яснота около събитието „75 години Георги Аспарухов“, ще информират привържениците си. 

Както е известно, двубоят с италианския гранд бе планиран планиран в чест на годишнината от рождението на Гунди. 

„Росонерите“ обаче обявиха, че след технически промени в програмата им няма да могат да откликнат на поканата. Малко по-късно стана ясно, че ще играят приятелски мач с европейския клубен шампион Реал Мадрид във въпросния ден. Бе съобщено, че се търси друга по-удобна дата за среща с Левски. 

Предлагаме на вашето внимание цялата позиция на Левски, разпространена чрез клубния сайт, без редакторска намеса: 

„Уважаеми привърженици,

Днес в 18:00 часа в офиса на клуба се получи и-мейл от прес отдела на футболен клуб Милан, от който стана ясно, че отборът няма да може да участва в предвидения за 11-ти август мач срещу нашия клуб. В същото съобщение Милан изразява готовност срещата да бъде играна на по-късна дата.

Час по-късно на официалната си интернет страница Милан обяви, че на 11-ти август ще играе с Реал Мадрид за трофея "Сантяго Бернабеу".

В съответствие с договорните отношения с Moko Solution, клубът се обърна към фирмата-организатор с настояване за разяснение по създалата се ситуация.

ПФК Левски ще Ви информира своевременно, когато има повече яснота около събитието "75 години Георги Аспарухов".