Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори дни след отпадането на тима от малтийския Хамрун в сблъсъка от третия предварителен кръг на Лига на конференциите.

"В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него", коментира Стоилов в интервю за бТВ.

„Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим още тогава мача, за да не се стига до дузпи.

Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата естествено го взимам аз. Още не съм говорил с Михайлов.  Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз", добави Стоилов.

"Отборът направи достатъчно, за да осигури добри финансови приходи, немалка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Мисля, че тепърва ще трябва да се търсят реални приходи за спасението на клуба.Левски не е готов още за приказки. Сега трябва всички заедно да спасим Левски. Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба!", каза още Стоилов.