Треньорът на Левски Станислав Генчев обяви група от 20 футболисти за предстоящото днешно дерби срещу Славия. Мачът от деветия кръг на efbet Лига ще се играе на стадион „Александър Шаламанов“ от 17:30 часа.

Сред избраниците на Генчев се завръща Джавад ел Джемили, който преди седмица остана извън групата за срещата с ЦСКА 1948 (4:2). Вчера наставникът на „сините“ обясни, че испанецът с марокански корени е бил разконцентриран в тренировъчни процес и това е в основата на решението му преди седмица.

22-годишният Ел Джемили се представя силно за Левски от началото на сезона. Той взе участие в седем от досегашните осем срещи на тима, като в тях вкара три гола и направи една асистенция.

Заради завръщането на Джавад ел Джемили се налага и промяна в групата на Левски. Халфът заема мястото на Кристиян Йовов, който беше в 20-те за мача срещу ЦСКА 1948.

Групата на „сините“: Матей Маркович, Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Алдаир, Кристиан Димитров, Кристиан Макун, Келиан Ван Дер Каап, Майкон, Вандерсон Цунами, Дейвид Михалев, Клемент Икенна, Карлос Охене, Патрик Мислович, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев, Мустафа Сангаре, Преслав Бачев.

подкрепя българския спорт