Правителството прехвърля безвъзмездно на Столична община стадион „Георги Аспарухов“ и комплекс „Герена“, съобщиха от МС.

Министерският съвет прие решение, по предложение  на областния управител на област София за безвъзмездното прехвърляне на стадион „Георги Аспарухов“ и комплекс „Герена“ на Столична община. Решението на правителството е във връзка с направено искане от кмета на Столична община и решение на Столичния общински съвет, с което се дава съгласие общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

На вчерашната пресконференция след общото събрание на акционерите в Левски, собственикът на „сините” Наско Сираков засегна темата със стадиона.

„Единственото, което ни спъва към момента е, че Област София не е прехвърлила собствеността към Общината. След това ще се случат нещата много бързо. Десет дни след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост, ще дадем пресконференция и ще изнесем изключително интересни факти и какво е свършено досега, а то е много”, коментира Сираков вчера.

24 часа по-късно прехвърлянето на собствеността на съоръжението е факт. 

подкрепя българския спорт