Спортният директор на Берое Валентин Грудев говори за DIEMA SPORT минути преди началото на мача с Левски. Той коментира и спекулациите около Гаюс Макута.
 
"В двубоите с Левски традициите са на наша страна, но не се осланяме само на тях. Ще играем на нашия стадион за първи път в последните 35-40 дни и сме амбицирани да спечелим . Притеснява ме функционалното състояние на играчите, много от които прекараха коронавируса и не са напълно готови.  
 
Левски е дразнител за всеки отбор и никой не може да се чувства фаворит срещу "сините". В момента обаче притежаваме по-класни играчи и съм оптимист.
След загубата от ЦСКА 1948 се концентрирахме върху чисто психологическия ефект, искаме да наваксаме изоставането. Нашите цели си остават същите - топ 6 и по-добро крайно класиране.
 
Ако продадем някой играч през зимата, тогава ще пристъпим към селекция. Има запитване за Макута, но искам да уточня, че Берое държи прамата му до края на шампионата. Интерес има и към Фал, и към други наши футболисти, но конкретни оферти няма", коментира Грудев.