Голмайсторът на Левски – Рикардиньо, продължава да бъде сред целите на някои европейски отбори. След чешкия Виктория Пилзен, на опашката за бразилеца се наредиха и тимове от полската Екстракласа. Агентът на 23-годиншия нападател Филипе Бентанкур в момента е в страната и се е срещнал с представители на мениджърската агенция Champions Football Agency, която работи с полски клубове, така и с такива в Европа и Азия.

Наскоро Бентанкур беше м България, където имаше среща с изпълнителния директор на столичани Даниел Боримиров, както и със своя колега Джери Перейра, който съдейства за селекцията на Левски и спомогна за пристигането на нападателя от Гремио. От „Герена“ дължат и сериозен процент на бразилския гранд при трансфер на нападателя.

„Сините“ са готови да продадат Рикардиньо при добра оферта и да не го спират за трансфер в чужбина, както се случи през зимата. Нападателят бе искан в началото на годината от Виктория Пилзен, като чехите си остават фаворит за подписа му, с който Левки води преговори. Смята се, че столичани настояват да получат 1 милион евро.

В Белгия се появиха информации, че и Стандард Лиеж следи ситуацията с централния нападател, който преди време искаше и бившата звезда на Левски Уелтън.