Левски посреща Ботев Враца във втория двубой от петъчната програма на втория кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка на живо минута по минута.

„Сините“ зарадваха своите фенове в официалния дебют на новия треньор Станислав Генчев, след като разбиха Локомотив София с 6:1 в на стадиона в столичния квартал „Надежда“. Сега Генчев, който гони 50-ата си победа в кариерата, ще направи дебют и пред публиката на „Герена“ с амбиция за нов изразителен успех. Интересното е, че след спечеления сблъсък срещу Локо София, Левски оглави временното класиране, за първи път от 24 август 2019- година, когато беше лидер след седмия кръг от първенството.

Аут за тази среща ще бъде халфът Асен Митков, който имаше проблеми през седмицата. Своето възстановяване продължава и Илиян Стефанов. Под въпрос остава и защитникът Келиан ван дер Каап, който получи контузия по време на мача със столичните „железничари“ и беше заменен на полувремето. Смята се, че състоянието му не е тревожно, но не е сигурно дали ще бъде готов за мача в петък. Ако нидерландецът не вземе участие, то Генчев може да заложи на Борислав Рупанов, който влезе на мястото на Ван дер Каап срещу Локомотив. Другата опция е новото попълнение Клемент Икенна, като нигериецът по презумпция е дефанзивен халф, но може да играе и като централен бранител.

Във вторник от Левски обявиха и отличната новина, че са погасили главницата по дълга си към Столична община в размер на 1 370 000 лева, което бе поредната огромна крачка към окончателното спасение и финансово стабилизиране на клуба.

От своя страна Ботев Враца, който се спаси от изпадане след бараж срещу Марек Дупница през миналия сезон, загуби у дома от Ботев Пловдив в откриващия кръг. Нова загуба на врачани може да означава, че те отново ще се борят за оцеляването си и през този сезон.

Поражението от „канарчетата“ бе първо за врачани в последните им осем официални двубоя в първенството (четири победи и три равенства), като те отбелязаха десет гола и допуснаха седем в този период. Поглед към предишните им резултати показва, че Ботев Враца няма загуба навън от дома в последните си три двубоя (1 победа и 2 равенства), но в същото е спечелил само 1 от последните си 14 мача като гост в първенството.

Добрата новина за старши треньора Тодор Янчев е, че няма проблеми с контузени и наказани играчи, така че ще може да заложи на най-доброто, с което разполага. Самият той, обаче, заяви, че тимът се нуждае от още футболисти, като се търсят поне 3-4 нови попълнения.


21:15 часа | ЛЕВСКИ – БОТЕВ ВРАЦА

efbet Лига, втори кръг

Главен съдия: Кристиян Колев

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ (3-1-4-2): Матей Маркович – Клмент Икенна, Кристиан Димитров, Вандерсон Цунами – Карлос Охене – Алдаир, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Майкон – Александър Колев, Евертон Бала

Старши треньор: Станислав Генчев

БОТЕВ ВРАЦА (4-1-4-1): Федерико Бариос – Мартин Ачков, Меси Биатумусока, Стефан Цонков, Дилян Георгиев – Давид Суарес – Бубакар Траоре, Браян Переа, Мартин Смоленски, Спас Георгиев – Даниел Генов

Старши треньор: Тодор Янчев

подкрепя българския спорт