Старши треньорът на Левски Николай Костов съжали, че е работил в много трудна обстановка през тази година и не е успял да класира тима за Европа. Наставникът говори пред DIEMA SPORT след последния мач на „сините“ за сезона срещу Лудогорец в 35 кръг на първенството, спечелен с 1:0 с гол на Фабио Лима.

„Нашите играчи, още като видяха състава на Лудогорец, то е ясно, че мотивацията няма как да е на добро ниво, взаимодействахме бавно, мудно. През второто вдигнахме малко оборотите“, сподели Костов.

„Бяхме с други очаквания, защото изчистихме много задължения, разделихме се с важни футболисти, сега не мисля, че трябва да говорим за тези неща. Беше сложна годината. Имахме план да променим нещата в Левски, но така се случиха нещата. Футболът е такава игра, променят се доста често нещата. Нямахме добра среда, за съжаление, в спорта това е много сложно, да мотивираш играчите. Имаше разминавания, скандирания, всичко рефлектираше върху играчите.“

„Аз харесвам красивия футбол и техничните играчи. В самото начало такава ми беше идеята, да развиваме такъв вид футбол, но се промениха нещата, разделихме се с основни играчи. Имахме периоди, в които беше удоволствие да се наблюдава нашия отбор“, каза още треньорът.

„Аз благодаря на всички, които са подкрепяли отбора и са вярвали в мен. Заминавам си с малко неудовлетворение, че не успяхме да се класираме за Европа, много съжалявам за това“, каза още наставникът.

„Едно е посланието – любов. Трябва Левски да има начин да се обедини, да се подкрепят около отбора. Това нещо някога трябва да престане, защото отборът страда. Много е сложно в такава среда“ добави Костов.

Наставникът на Левски се извини на журналистите за финал на интервюто: „Извинявам се ако нещо съм ви обидил или нагрубил, особено в мача с ЦСКА.“