Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде мнението си за подготвителния лагер на отбора в Турция при прибирането на отбора на „Летище София“. Той остана на мнение, че тимът се е подготвил добре и е подобрил много неща в играта си.

„Дълъг и ползотворен лагер. Много добре, че беше дълъг. През летния период в Правец не можахме да се подготвим добре. Бяхме късметлии и с времето, работихме в добри условия. Подобрихме много неща в нашата игра. В началото на лагера имахме неудачни изяви в контролите, но даже и в тези игри имахме добри епизоди. Давам една добра оценка. Имаме спокойни играчи, тъй като сами те чувстват, че са добре подготвени, както физически, а и за наша радост завършихме с добри резултати, което значи и психически. Дали отборът ще бъде готов, това ще покажат самите резултати. Нека да проследяваме и играта, тъй като тя трябва да бъде основният фундамент за тези резултати“, започна Костов.

Снимки: Startphoto.bg
43 снимки

„Всички са важни. Всички тези играчи, които напуснаха, са важни, тъй като, когато един нов играч влиза в отбора, всички тези играчи, когато влизат в отбора, не могат веднага да се напаснат. Необходимо е време. Някои като Охене все едно е бил с нас от две години. Но има някои като бразилеца, който е другият нов футболист, може би с него трябва да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, тъй като може би му трябва време за адаптация. Това не означава, че не е добър футболист. Напротив, има много добри качества, избран по нашите критерии и смятам, че това донякъде текучество, постоянно влизане и излизане на играчи, малко пообърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в момента“, каза още Костов.

„Предпочитам да не говоря за Уелтън, тъй като знаете много добре колко много важен е за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Той вече е на 27 години. Всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация“.

Снимки: LAP.bg
26 снимки

„Сигурно Наско Сираков е завишил малко цифрата от 500 футболисти, които съм гледал. Мога да ви кажа, че колко повече гледаме футболисти, толкова повече харесваме нашите. Наистина съм изгледал изключително много футболисти. По принцип не се прави така, тъй като трябва да се изпипат нещата и да се организират футболистите, които избираме да се присъединят… Друг е подходът, ние действаме по елементарен начин, понякога правим грешки, а не искам да запълваме отбора със средна класа играчи“.

„Надявам се да има нови футболисти до първия официален мач. Българи? Може би да. Ръководството е пуснало съобщение, че не следим българи, ако гледаме какво се изписва в медийното пространство… не на всичко трябва да обръщаме внимание“, заяви Костов по повод публикацията на Левски, че няма да привлича играчи от родното първенство, а скоро след това парафира с Охене от Хебър“.

„Не мога да определя колко време на Билал Бари му трябва, за да играе отново с топка“, допълни наставникът на Левски.