Агентът на Пламен Андреев – Виктор Кирков, говори пред медиите на аерогара "София" след прибирането двамата от Нидерландия. Снощи вратарят подписа 5-годишен договор с  Фейенорд. Според мениджъра трансферът на 19-годишния вратар е успех не само за Левски, но и за целия български футбол. 
 
„Личните условия ги уточнихме в рамките на няколко часа в четвъртък, не сме имали абсолютно никакви противоречия с Фейенорд, върнахме два пъти това, което предложиха. Това е  голям успех за българския футбол, нямаме такъв трансфер от 1999 Стилиян Петров в Селтик, имаше един трансфер на Ники Михайлов в Ливърпул, но той там не игра.
 
Още в първия ден, в който Фейенорд прояви интерес, клубът показа специално отношение към Пламен. В него те виждат потенциала на вратар от световна класа и искат да го развият. Въпрос на време е, и то малко, той да бъде реална конкуренция на двамата им вратари.
 
Пламен е изключителен професионалист и мога да дам конкретен пример. Диетолог му препоръча специален начин на хранене, който ти дава все пак възможност да хапваш нещо сладичко. Той обаче беше стопил мазнините до максимум, защото не беше взимал нищо извън режима.
 
От Фейенорд всячески се опитват футболистите да се чувстват комфортно, върнаха ни в бизнес класа, посрещнаха ни на летището, винаги са по двама човека там до него. В момента има човек, който специално обикаля апартаменти, снима му видеа, за да може в момента, в който кацне в Ротердам, да му бъде даден апартамент. Стремят се нищо не му липсва, освен близките хора, защото там животът не е толкова социален, но ще има много близки, които да го навестяват в следващите месеци.
 
Лесно се случиха нещата с Левски, в рамките на три дни се развиха нещата. Интересът е от два месеца, имаше и от други клубове, но и моето, и на Пламен желанието, беше Фейенорд. Имаше леки перипетии с това, че Джъстън Байлоу не премина в Саутхемптън, но ще е от полза на Пламен да се състезава с такъв вратар“, коментира Виктор Кирков.

подкрепя българския спорт