Футболистите на Левски - Карлос Охене и Асен Митков, не са участвали в тренировката на отбора във вторник, която бе първа след нулевото равенство срещу Спартак във Варна. Треньорът Станислав Генчев и неговите асистенти не можаха да разчитат не само на двамата полузащитници, но и на играчите, извикани в националните отбори - Александър Колев, Марин Петков, Кристиан Макун, Дейвид Михалев, Виктор Любенов, Преслав Бачев и Огнян Владимиров.

Карлос Охене получи допълнителна почивка, след като бяха извършени груби нарушения срещу него в мача на „Коритото“, но успя да завърши срещата. Треньорският щаб реши да му даде почивка в началото на седмицата, тъй като ганайският футболист е основен играч от началото на сезона и показва отлична форма.

От друга страна, Асен Митков беше повикан от селекционера на младежкия национален отбор, Александър Димитров, за важния мач срещу Полша, но отпадна заради контузия. Травмата не позволи на 19-годишния футболист да вземе участие и в последния мач на Левски срещу „соколите“. От началото на кампанията Митков има проблеми, като е играл в три от шестте мача на отбора - влизайки от резервната скамейка при победите над Локомотив София с 6:1 и Крумовград с 3:0, както и при загубата от Лудогорец с 0:1 в Разград.

подкрепя българския спорт