Отборът на Левски записа победа след тежката серия от три загуби. „Сините“ се наложиха с минималното 1:0 над Берое в мач от последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. Срещата се игра на стадион „Георги Аспарухов“, като сектор Б остана почти празен заради бойкот на част от привържениците на "сините".

Единственото попадение за успеха реализира влезлият като резерва Асими Фадига в 76-ата минута. Само 5 по-късно Берое остана с човек по-малко след директен червен картон на Лучано Скуадроне.

Николай Костов: Важно беше играчите да си върнат усмивките

Левски се изкачи поне временно до 4-ото място с 54 точки, какъвто е и активът на Локомотив Пловдив. "Смърфовете" обаче могат да си върнат позицията в двубоя с ЦСКА 1948. Берое ена 11-то място с 33 точки и ще играе в групата за оставане в елита, докато Славия ще участва в групата за бараж за евротурнирите.

StartPhoto.bg
52 снимки

Успехът бе закономерен, с оглед на доминацията на домакините. Берое създаде няколко положения, но опасностите бяха преди почивката. След паузата играчите на Николай Костов заиграха много по-мобилизирано, което доведе до победата.

Ачиари: Играта ни беше завършена, Николай Костов е много добър треньор

Отборът на Левски започна по-активно мача, затова и закономерно още в 4-ата минута играчите на Николай Костов създадоха напрежение пред вратата на съперника. След няколко блокирани удара на футболисти от Берое, Карлос Охене стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата на Артур да Мота.

Фадига: Трябва да дадем максимума в плейофите

В 28-ата минута Карлос Алкара открадна топката от Патрик Мислович, тя стигна до Вини Трибуле, който стреля диагонално, но в аут.

Само 60 секунди по-късно Евертон Бала проби в наказателното поле на Берое, отправи удар отблизо, но топката се отби в гредата. Последва удар на Ел Джемили, топката се отклони леко в ръката на Франко Рамос, но тя бе прибрана до тялото. От Левски имаха претенции за дузпа, но такава не последва. 

Костов обяви, че Пламен Андеев си връща титулярния пост

В 43-ата минута на мача Левски отново създаде много добра възможност. Карлос Охене направи прекрасно извеждащо подаване към Рикардиньо от дълбочина, но бразилецът не успя да овладее добре топката и в крайна сметка вратарят на Берое Артур Мота улови. 

Веднага след поновяването на играта за второто полувреме Левски опита отново натиск. В 47-ата минута Патрик-Габриел Галчев отправи балонно центриране, Рикардиньо беше много добре позициониран в наказателното поле на Берое, успя да засече топката, но тя мина покрай вратата на Мота. 

Левски продължи с настъпателните действия. В 59-ата минута Марин Петков преодоля Жорди Говеа, стреля по диагонал от дистанция, но вратарят Артур Мота реагира прекрасно и изби топката. В последствие тя стигна до Джавад Ел Джемили, който също от дистанция стреля, но неточно - в аут.

В 68-ата минута след балонно центриране в наказателното поле на Левски Саломони свали с глава в пеналта, топката се отби в ръката на Цунами, но тя бе прибрана плътно до тялото. От Берое имаха претенции за дузпа, но такава не последва. 

Левски успя да открие резултата в 76-ата минута след образова контаатака отляво по нападението. Топката стигна до Асими Фадига на дъгата на наказателното поле, футболистът, който навърши 27 години вчера, стреля мощно, за да реализира за 1:0.

В 81-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко. ВАР преразгледа ситуация, а след това и главният съдия Волен Чинков беше привикан, за да отсъди директен червен картон. Лучано Скуадроне беше изгонен за нарушение в центъра на терена, след балонно центриране към Асен Чандъров. При повторението се видя удар на Скуадроне в лицето на Чандъров.

Емблематичният за "сините" сектор "Б" остана почти празен за срещата със старозагорци, след като голяма част от феновете, които гледат домакинствата от този сектор, обявиха, че бойкотират отбора и ръководството. 

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 1:0

Състави:

Левски: Пламен Андреев, Цунами, Карлос Охене, Рикардиньо, Джавад Ел Джемили (69-Асими Фадига), Евертон (79-Асен Чандъров), Патрик-Габриел Галчев, Патрик Мислович (61-Фабио Лима), Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Марин Петков.

Берое: Артур Мота, Федерико Санети (64-Темитопе Акинжогунла), Джани Политино (64-Франциско Сагардия), Лучано Скуадроне, Франко Рамос, Жорди Говеа, Уерик Каетано (86-Дамян Йорданов), Хуан Саломони (78-Енцо Еспиноса), Карлос Алгара, Вини Трибуле и Роналдо Камара (78-Сегундо Пачаме).

Главен съдия: Волен Чинков 

ВАР: Георги Кабаков

Стадион: Георги Аспарухов