Левски стартира същинската подготовка за гостуването си на Черно море. Двубоят на "Тича" е в събота от 20:15 чзса. На вчерашната тренировка наравно с отбора не тренираха тримата централни защитници Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. Изброените стартираха като титуляри в дербито с ЦСКА (0:2), като нидерландецът беше в ролята на десен бек. 

През второто полувреме той получи тежък удар от Димитров при опит за изчистване на топката, но остана на терена до края на мача, въпреки болката. 

Тримата не страдата от контузии, а треньорският щаб е взел отново превантивни мерки. Хосе Кордоба е с лека настинка, като се очаква да няма проблем да вземе участие в мача с варненци. 

С индивидуалните занимания продължават контузените Фабио Лима и Асен Митков. Прогнозите бяха, че младежкият национал ще бъде готов за визитата на "Тича", но на този етап не се вижда как това ще се случи. Бразилецът пък се очаква да играе срещу Берое на 20 април или най-късно в първия кръг от плейофите, както Gong.bg писа.