Левски приема шампиона Лудогорец в последен двубой и за двата отбора от плейофите на Първата шестица в efbet Лига за сезон 2023/2024. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 18:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

„Сините“ окончателно останаха извън Европа, докато Лудогорец вече отпразнува 13-ата си поредна титла. Левски няма да мръдне над четвъртото място, но може поне да се опита да зарадва феновете си с добро представяне. Мачът ще бъде последен за трима от „сините“ – треньорът Николай Костов, капитанът Николай Михайлов, който ще застане на вратата, и централният защитник Хосе Кордоба, който се очаква да бъде продаден много скоро на шотландския гранд Рейнджърс. Може, обаче, да има още играчи, които за последно да облекат екипа на отбора.

Наставникът пък ще направи няколко промени по състава си, като този път ще заложи на Рикардиньо на върха на атаката, а не, както бе срещу Крумовград, тимът му да е без типичен централен нападател. Това означава, че на пейката ще седне някой измежду Фабио Лима и Евертон, но не е изключено изборът да падне и върху Джавад Ел Джемили, който напоследък не се намира в най-добрата си форма. В другите линии не се очаква да настъпят размествания. Добра новина за тима бе и подписаният нов договор от страна на Марин Петков през седмицата.

През седмицата „сините“ отбелязаха и 110-ата си годишнина и представиха новите си екипи. Усилено се спекулира, че треньорът на Крумовград – Станислав Генчев, ще поеме Левски от лятото, а за това нещо загатна и изпълнителният директор на столичани Даниел Боримиров с думите „Изчакайте до следващата седмица“.

Лудогорец, от своя страна, играе без напрежение и надделя с класическото 3:0 Локомотив Пловдив през седмицата, за да може да вдигне 13-ата си поредна титла на „Хювефарма Арена“. По тази причина едва ли разградчани ще влагат сериозни усилия в последния си мач за сезона, особено, след като се очаква голяма част от титулярите да получат почивка. Наказан за срещата пък е Бърнард Текпетей

През седмицата нов договор пък подписа капитанът Антон Недялков. Колкото до предстоящия мач с Левски, старши треньорът Георги Дерменджиев, ще даде шанс на доста от играчите от втория тим, като на терена може да се появят и някои футболисти от първия отбор като Георги Терзиев, Ивайло Чочев и Матиас Тисера.

По-рано през сезона Лудогорец потигна две победи над Левски - 1:0 в София и 5:1 в Разград, което бе и най-големият успех на шампионите в това съперничество.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:00 часа | ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, плейофи, Първа шестица, пети кръг

Главен съдия: Кристиян Колев

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Николай Михайлов – Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Вандерсон Цунами – Асен Митков - Карлос Охене, Марин Петков, Джавад Ел Джемили, Фабио Лима – Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Дамян Христов – Дени Групер, Георги Терзиев, Анастас Пемперски, Методи Стефанов – Ивайло Чочев, Хюсеин Кельовлуев – Спас Делев, Тодор Неделев, Владислав Найденов – Матиас Тисера

Старши треньор: Георги Дерменджиев