Звездата на Левски – Уелтън, едва ли повече ще играе за столичния гранд. Както Gong.bg вече съобщи, бразилецът е пред трансфер в Япония, след като местният елитен тим Гамба Осака е изпратил изгодна оферта за лявото крило.

Сега от „Герена” разкриха пред „Мач Телеграф”, че предложението за Уелтън наистина е приемливо, което означава, че сумата, предложена от японците, гравитира около 3 000 000 евро. От „синия” лагер разкриха още, че стартират финални преговори с ръководството на Гамба Осака, а идеята, разбира се, е Левски да се договори за по-висока трансферна сума, която да влезе в касата на клуба. Иначе, откакто Уелтън е на „Герена”, за нападателя е имало много пъти запитвания от чужди клубове, но за първи път интересът е подкрепен със сериозна оферта.

start-photo.bg
85 снимки

Очаква се до края на следващата седмица сделката между Левски и Гамба Осака да бъде финализирана, а Уелтън да поеме към Япония.

Съвсем скоро се очаква „сините“ да продадат още един играч в далечния изток. Става дума за полузащитника Дарлан, който ще премине в китайския Ухан Три Таус, а Левски ще прибере около 700-800 хиляди долара.