В Левски са направили нова голяма стъпка към изплащането на дълга си към Националната агенция по приходите (НАП). Ръководството на „сините“ е успяло да погаси значителен дял от своите финансови задължения, като е изплатило над 2,5 милиона лева. Следващата задача на „Герена“ е да сключат ново споразумение с НАП в близките дни.

startphoto.bg
37 снимки

Подробности по този въпрос се очакват да бъдат разкрити на предстоящото Общо събрание на клуба, което ще се проведе на 9 ноември от 11:00 часа. На този форум отговорните фактори при „сините“ обещават да предоставят на акционерите подробна информация относно текущото състояние на задълженията на клуба.

След като към 1 септември Левски изплати над 3,5 милиона лева общи задължения, от които близо 1 800 000 лева са към главницата, на „Герена“ прекратиха практиката да дават редовни отчети на своите привърженици относно финансовите въпроси. Това включва и информация за плащанията към НАП, както и как се развива сметката по даренията за дълга на клуба към агенцията и приходите от продажбата на билети, абонаментни и членски карти.