Левски е напът да счупи невиждан в клубната история рекорд по приходи от продажба на футболисти. Ако очакваната сделка за трансфер на Уелтън в японския Гамба Осака бъде финализирана успешно, то на „Герена“ ще може да се похвалят, че през тази зима в касата са влезли близо 12 милиона лева.

До момента „сините“ прибраха 5,6 милиона лева от сделките за Роналдо (Ростов), Дарлан (Ухан Три Таунс) и Жереми Петрис (Шарлероа). Левски очаква поне 3 милиона евро (6 милиона лева) за Уелтън. Така приходите на „Герена“ от продажба на футболисти само в рамките на зимния трансферен прозорец ще доближат 12 милиона.

Последният силен трансферен период на Левски е през 2006-08 г., когато „сините“ правят в пробив в Купата на УЕФА и се превръщат в първия български отбор, влязъл в групите на Шампионската лига. Тогава Валери Домовчийски и Ричард Еромоигбе бяха продадени за по един милион евро на Херта (Берлин) и руския Химки.

Освен това Левски все ппари и за Димитър Телкийски (Апоел Тел Авив), Елин Топузаков (Апоел Тел Авив), Христо Йовов (Арис Лимасол), Седрик Бардон (Бней Йехуда) и Екундайо Джайеоба (Макаби Херцлия).

В посочения успешен период треньор на Левски е Станимир Стоилов, който привлече на "Герена" Жереми Петрис, Уелтън и Роналдо.